fbpx

WWF Verdens Naturfond

Spill på lag med korallrev og isbreer – pluss alt det i mellom!

Vi ser stadig hvordan klimaendringene spiller inn i hverdagen vår, både på det nasjonale  og globale plan. Det er ingen nyhet at vi allerede opplever mer nedbør og kortere skisesong, krympende isbreer i arktis og hav som stiger. WWF Verdens Naturfond er en av organisasjonene som har en sterk stemme for klimaet, og ønsker å løse disse utfordringene. 

WWF ville være med på årets Omvendt Adventskalender fordi det retter et fokus på at folk kan støtte humanitære og miljørettede saker, istedenfor å bidra til et materielt overforbruk som dessverre er en av assosiasjonene til den tradisjonelle julefeiringen. Støtten de mottar vil bidra til å bremse den negative utviklingen, som for eksempel å verne om Norges unike skog, og hindre ødeleggende gruvedrift. 

Natur og helse = sant

På spørsmål om hvordan organisasjonen har vært påvirket av pandemien, peker Denise Kohn i WWF på den økende bevisstheten mennesker har fått på sammenhengen mellom natur, dyr og oss mennesker – og hvor viktig det er å spille på lag med alt rundt oss. 

Vi har lært at vi trenger mer natur, da den er vår sterkeste allierte mot fremtidige pandemier. Virus som smitter fra dyr til mennesker vil bli vanligere i takt med at mennesker trenger seg inn i urørt natur, ifølge FNs miljøprogram. Ved å beskytte dyrenes naturlige leveområder beskytter vi også vår egen helse, forteller hun. 

WWF vil videre understreke at det er mange måter å bidra til et mer bærekraftig samfunn for deg og meg på. Hvordan vi tar beslutninger hjemme og i arbeidsliv, i møte med andre mennesker og hvordan vi bruker fritiden vår, spiller inn i det store regnestykket. Den viktigste utfordringen deres er å engasjere seg, og finne ut av hva som er de riktige beslutningene å ta for klimaet vårt.  Snakk med politikere i ditt lokalsamfunn, krev svar og få en oversikt. Når nok mennesker ønsker en endring, vil politikere og verdensledere også lytte.

Nysgjerrig på naturmangfold?

WWF har utarbeidet et naturleksikon på nett, fordi de ønsker at flere skal lære mer om, og bli bevisste på det mangfold av plante- og dyreliv som finnes på planeten vår. Det blir løpende oppdatert inne på wwf.no/dyr-og-natur/dyre-og-naturleksikon – sjekk det ut og støtt dem i Omvendt Advent. 

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no