fbpx

Varmestuens venner

Gi en minnerik jul til noen som ligger nede

Da Covid 19 traff oss, måtte Varmestuens Venner stenge ned lokalene sine og starte med takeaway-servering istedenfor. I løpet av nedstengingen serverte de mer enn 16000 middager til brukerne sine, laget på et eget kjøkken og produsert av frivillige. Nå drømmer de om en mer normal jul for brukerne sine.

På spørsmål om hva de er mest stolte av, er det dette de nevner,  det at de klarte å stille opp for dem som trengte det mest til tross for en krevende tid. Varmestuens Venner er en livsnøytral stiftelse som driver et lavterskeltilbud for alle rusmisbrukere i Stavanger og omegn, uansett tilstand. Her kan alle komme innom for en prat, rene klær eller et varmt måltid. 

Da de måtte stenge ned lokalene sine i fjor, ble det viktig å finne andre måter å nå ut til folk på. 

– Det betydde mye at fylkesmannen støttet vårt arbeid økonomisk, slik at vi kunne utføre alternativt Covid 19-arbeid, sier styreleder i Varmestuens Venner, Rolf Pettersen. 

Stiftelsen får ingen økonomisk støtte fra kommune eller stat, og er derfor helt avhengig av sponsormidler og støtte fra byens befolkning. Og av frivillig arbeid. De har kun én fast ansatt. 

Støtten kommer brukerne til gode

Nå drømmer Rolf og de andre i stiftelsen om en mer normal jul. 

– Vårt største juleønske er å skape en flott og minnerik julaften for alle våre brukere. Ikke minst, håper vi å kunne åpne lokalene våre for daglig drift og ønske alle våre brukere velkommen til nyoppussede lokaler, sier Rolf. 

Støtten gjennom årets omvendte adventskalender vil, som alle andre innsamlede midler, komme brukerne deres til gode. 

– I dette kalenderåret har vi satt hygiene øverst. Vi har bygget nye toalettfasiliteter for begge kjønn. Det er også investert i en pakkemaskin for varm mat som også hever hygienetiltakene. Og så har vi produsert og servert cirka 80 middager og 40 frokoster hver dag som takeaway, forteller Rolf stolt. Annet enn økonomisk støtte trenger de også flere frivillige til å bidra både ute og inne. 

Rolf understreker derimot at det ikke er så mye som skal til for å bidra litt i hverdagen, og at vi alle kan gjøre vårt for å gi noen en god dag. 

– Tenk på at de som ligger nede også trenger å bli behandlet med verdighet. Et lite nikk og et smil kan være nok til å gjøre en annens hverdag litt bedre, oppfordrer Rolf.

Les mer om Varmestuens Venner her: ​​https://varmestuen.no

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no