fbpx

Sjømannskirken

Er du også enig i at ingen nordmann skal måtte feire julen alene?

Sjømannskirken – den norske kirken i utlandet – er en selvstendig og frivillig organisasjon. Arbeidet deres består av å skape sosiale og kulturelle møtesteder, og har også viktige funksjoner innen beredskap, oppsøkende sosialt arbeid, frivillighet og rollen som en åpen møteplass for nordmenn der alle er velkomne. Årets deltakelse i Omvendt Advent retter et særlig fokus på julefeiringen. 

 Det er en tid der både det som er godt og vanskelig i livet forsterkes, hvor vi ønsker å være tilstede for å forsterke det gode og gi støtte til de som trenger det, sier Sjømannskirkens kontaktperson og team leader for innsamling, Heidi Irene Petterson.  

Ikke bare rømme og vafler 

Det er mye som kan oppstå på en reise, enten du er på en kortvarig eller et mer permanent utenlandsopphold. Man kan rammes av mange slags kriser; både personlige eller av de mer altomfattende, som for eksempel en voldsom naturkatastrofe. Det er her denne organisasjonen står klare til å bistå. Det mange kanskje ikke er klar over er at Sjømannskirken er den eneste, norske frivillige organisasjonen som står beredt til å hjelpe nordmenn som befinner seg utenfor landegrensene. 

Møteplass for hygge, samvær og norske vafler kjenner jo alle til, men det å ta vare på folk i kriser er en særdeles viktig del av vårt arbeid. Vi samarbeider ofte med UD i mange saker og utfyller hverandre, forteller Petterson. Støtten de mottar gjennom innsamlingskampanjen Omvendt Advent går konkret til å styrke dette arbeidet. 

Ønsker du å hjelpe på en annen måte enn å gi penger, er du velkommen til å engasjere deg gjennom frivillighet, verv eller medlemskap i organisasjonen. 

Sjømannskirkens prosjekter spenner over alle verdensdeler og finnes til sammen i 80 forskjellige land. Organisasjonen ble grunnlagt i 1864 i Bergen – og fikk aller først navnet “Foreningen til Evangeliets Forkyndelse for Skandinaviske Sjømænd i fremmede Havner”. Dette ble kanskje litt langt, så i dag kjenner vi dem best som Sjømannskirken.  

 

 

Du finner kontaktinformasjon deres på Sjømannskirkens nettside sjomannskirken.no, telefon 55 55 22 55 og mail giverservice@sjomannskirken.no 

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no