fbpx

Regnskogfondet

Bidra til å verne om urfolk og regnskogen

Den tropiske regnskogen, verdens eldste økosystem, er hjemmet til opp mot 80 % av dyr og planter på jordoverflaten, og til et fantastisk mangfold av urfolksgrupper. Regnskogen er også livsviktig for regulering av klimaet og nedbørsmønstre på kloden vår. Nå haster det å beskytte den. Støtte til Regnskogfondet er støtte i kampen mot klimakrisen.

Regnskogfondet er med i årets Omvendt Adventskalender for å skape mer synlighet og engasjement rundt saken. Deres største juleønske i år er at vi slutter å ødelegge naturen og får ordentlig kontroll på klimakrisen.

– Et av de viktigste klimatiltakene vi har 

I en tid der klimaendringene stadig øker og blir mer intense, slår FNs klimarapport nå fast at vi er nødt til å endre kurs. Seniorrådgiver Chris Lyngaas i Regnskogfondet forteller at  rapportens brede mottakelse også har ført til  et større fokus på klimaet. Regnskogens rolle i krisen vi står overfor, er svært sentral for å bremse denne utviklingen. 

– Regnskogen er at av de viktigste klimatiltakene vi har, fordi skogen tar opp og lagrer enorme mengder med klimagassen CO2. Skal vi løse klimakrisen, må vi redde regnskogen, sier Lyngaas. 

Teksten fortsetter under bildet.

Han forteller videre om en vanskelig tid for organisasjonens urfolkspartnere, som har vært hardt rammet av pandemien – spesielt i Amazonas, der uvedkommende har tatt seg ulovlig inn i regnskogen og utnyttet den økonomisk. 

Støtten de mottar fra Omvendt Advent går direkte til anvendelse av organisasjonens frie midler. Det du kan gjøre for å bidra annet enn ved donasjoner, er å unngå produkter som inneholder palmeolje og tropiske tømmer, da en stor andel av norske kyr, svin, kyllinger og laks får blandet soya og palmeolje i sitt dyrefôr. Lyngaas understreker også viktigheten av å legge press på politikere og næringsliv for å løse klimakrisen. 

En norsk miljøorganisasjon

Regnskogfondet er en norsk ikke-statlig miljøorganisasjon stiftet i 1989. Formålet er like mye å bidra til bevaring av regnskogen, som til å sikre urfolks rettigheter, ved å verne om de store sammenhengende regnskogene som er igjen i Amazonas, Kongo og Ny-Guinea. Det hele startet da musikeren Sting møtte urfolkshøvdingen Raoni Metuktire i Amazonas på åttitallet, et samarbeid som førte til økt fokus på regnskogbevaring. 

I dag samarbeider organisasjonen med over 70 urfolks- og miljøorganisasjoner i syv regnskogland. 

Les mer på https://www.regnskog.no

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no