fbpx

Redningsselskapet

Støtt Norges livreddere til sjøs

Se for deg at båten din er på vei til å synke, og du er midt ute på det kalde, mørke havet. Du er helt avhengig av hjelp fra andre for å klare deg, og det er sekunder som skiller mellom liv og død. Dette er hverdagskost for Redningsselskapet. De rykker ut i snitt en gang i timen, hver dag i året, for å hjelpe mennesker i nød. Men utstyret deres blir dessverre slitt, og nå trenger de hjelp for å kunne hjelpe.

Redningsselskapet er en humanitær organisasjon som er til for å forhindre at liv går tapt. De er til for å gjøre sjøvett til allemannseie, og for å verne om verdier på sjøen i Norge. Kort oppsummert står de altså for å redde, berge og forebygge. Men selv om hovedfokuset deres er at ingen skal drukne, går det dessverre fortsatt liv tapt på sjøen i dag. I kampen mot lumske og skumle vinterstormer og med et økende antall oppdrag, går livredderne rundt med en frykt for å være for sent ute, for at liv skal gå tapt på deres vakt. Samtidig setter de også sitt eget liv på spill ute i bølgene, og her er godt utstyr helt essensielt.

Solfrid Bøe, salgs- og markedsfører i Redningsselskapet, forteller at støtten fra årets deltagelse i Omvendt Advent vil bidra til å styrke dette utstyret. 

– Støtten går til det livreddende arbeidet som kurs, arbeidsdrakter, utstyr – og mer spesifikt vil det dreie seg om arbeidsdrakter til skøytemannskapene, sier Bøe. 

Teksten fortsetter under bildet.

Synlighet kan redde liv

Det blir mørkere ute, og med det blir det vanskeligere å både se og bli sett. Redningsselskapets største juleønske for i år er å få alle hjem til jul. I sammenheng med dette er det noe de er spesielt opptatt av å formidle; nemlig viktigheten av synlighet til sjøs, og å ta den på et stort nok alvor. Å være synlig hjelper deg med å unngå ulykker, og hjelper beredskapen med å finne deg dersom du har hatt et uhell. På nettsiden deres  finner du nyttige tips til hvordan du kan opptre med større aktsomhet til sjøs gjennom å lese deres “synlighetstips”

Hvordan kan du bidra?

Støtter du RS gjennom årets omvendte adventskalender, er du med på å redde liv. Du kan også velge å bli fast giver eller å bidra med et valgfritt beløp når det passer deg.

Solfrid i RS er også tydelig på det er andre ting man kan gjøre for å bidra til Redningsselskapets formål, som å bli medlem eller stille som frivillig, løfte blikket, bruke vest når du er ute på båten, tenke sikkerhet, sette deg inn i  hjerte-lunge-redning og lære deg og barna å svømme. 

Sammen kan vi redde flere liv. Les mer om Redningsselskapets arbeid her: https://www.redningsselskapet.no/var-visjon/

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no