fbpx

Økologisk Norge

Vær med å rette søkelyset på biomangfold, jordhelse og klimakrisen i julen

– Den store klima- og biomangfoldskrisen planeten vår står overfor er bakteppet for alt arbeid Økologisk Norge gjør, forteller Markus Hustad. Han arbeider i Økologisk Norge – en ideell medlemsorganisasjon som samler bedrifter, bønder og forbrukere med interesse for økologisk mat og produkter, økologisk landbruk, miljø og helse. Å utvide tilbudet av skolehager i Norge, samt å formidle budskap om hvordan en kan etablere nye hager er blant noen av prosjektene de er opptatt av fremover. Støtten de får gjennom Omvendt Advent vil gå til å støtte dette, og deres videre politiske arbeid.

FNs klimarapport

Klima, miljø, bøndene og dyra roper varsko om retningen vi går i. Økologisk Norge har som holdepunkt at dersom en ikke starter en storstilt endring av klimapolitikken, vil landbruket være en av de største taperne. Noe som har betydd mye for deres organisasjon i året som er gått er nyhetssaken om FNs klimarapport.

Klimarapporten til FN er det mest alvorlige som har skjedd i år, og burde få enorme konsekvenser for politikken som utformes i hele verden og påvirke oss alle, sier  Hustad.

Han forteller videre at deres største juleønske i år vil være en regjeringsplattform med ambisiøse mål for den økologiske produksjonen og forbruket i Norge – samt et større og  bredere tilbud av økologisk mat i butikkene. 

Teksten fortsetter under bildet.

Organisasjonen er svært glade for å kunne være med å feire adventstiden sammen med Omvendt Advent i år, og hvis du også er opptatt av en bedre, sunnere og mer bærekraftig verden, er fellesskapet i Økologisk Norge en ideell plattform å engasjere seg i. Arbeidet deres bygger på IFOAMs (The International Federation of Organic Agriculture Movements) fire grunnprinsipper for økologisk landbruk knyttet til økologi, helsefremmende verdier for jordas landbruk, en rettferdig livsutfoldelse og varsomhet. Visste du forresten at Økologisk Norge pleide å hete Oikos tidligere?

For mer informasjon om medlemskap i organisasjonen, prosjekter, region- og lokallag, utvalg og forbrukergrupper, gå til nettsiden deres: https://okologisknorge.no/om-oss/ – og så kan du selvfølgelig støtte dem gjennom årets Omvendt Advent. 

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no