fbpx

Norsk Nødhjelp

Bidra til å hjelpe enda flere gjennom vinteren

For de som har aller minst er ikke vinteren bare kald og mørk – den kan rett og slett være farlig. Derfor jobber Norsk Nødhjelp for å sikre at  mennesker i nød har tilstrekkelig til å klare seg gjennom den kalde årstiden. Støtten til årets omvendte adventskalender vil gå til å hjelpe fattige familier i Albania.

– Vårt største ønske denne julen er at vi får mulighet til å hjelpe barn og familier gjennom vinteren, ved å gi dem varme i huset sitt, klær og sko, forteller Helene Mo i Norsk Nødhjelp. 

Prosjekt Albania

Norsk Nødhjelp har lenge drevet med omvendt julekalender i samarbeid med skoler og barnehager. Det å bli med i en fysisk kalender som også samarbeider med andre organisasjoner, slik som Omvendt Advent gjør, er derfor noe de gjør med glede. 

I år går støtten de mottar i Omvendt Adventskalender direkte til forsendelser av nødhjelpstransporter, for å bistå fattige med funksjonsnedsettelser i Albania. På den måten kan man sikre at flere klarer seg gjennom vinteren.

Teksten fortsetter under bildet.

En liten bistandsorganisasjon som hjelper mange

Norsk Nødhjelp er en liten bistandsorganisasjon med base i Tønsberg, men hjelpen fra giverne deres strekker seg langt. De har prosjekter i Albania, Tanzania og Kenya, der hovedmålet er å hjelpe utsatte grupper, barn og familier til et bedre og mer verdig liv. Organisasjonen er opptatt av å skape selvstendighet, gjennom å gi et grunnlag til de som trenger det – med hjelp fra deres givere og ildsjeler. 

Helene Mo sier at de er stolte over at de får til å hjelpe så mange barn og familier selv om de er få mennesker på jobb, og at de er heldige som får ha så mange frivillige rundt seg.

– Vårt fokus fremover vil være å utvikle bistandsprosjektene våre, og få flere støttespillere med på laget for å skape selvstendighet for fattige, sier Mo. 

Flere måter å bidra på

Det er mange måter du kan hjelpe Norsk Nødhjelp på, som for eksempel ved å  levere klær og sko til nødhjelpstransporter, å delta som frivillig ved fysisk oppmøte i Tønsberg, å drive egne innsamlingsaksjoner eller å engasjere deg på sosiale medier.

Norsk Nødhjelp har også en egen nettbutikk med humanitære gaver. Der kan du kjøpe julegaver til “den som har alt” – og samtidig skape arbeid for fattige. 

Les mer om Norsk Nødhjelp på nn.no 

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no