fbpx

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Vær med å styrke vilkårene for mennesker med demens

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig organisasjon som arbeider for å bekjempe demens og hjerte- og karsykdommer i Norge. Det gjøres ved å spre viktig informasjon, drive forebyggende arbeid lokalt og nasjonalt, politisk påvirkningsarbeid og støtte til forskning. Innsatsen deres er faktisk basert på innsamlede midler og gaver – og derfor er deltakelsen i Omvendt Advent en viktig anledning for å bidra til at mennesker med demens og deres pårørende får et håp og et bedre liv. 

Bare forskning kan stoppe demens

Randi Kiil i organisasjonen forteller at deres største juleønske for i år er at forskere klarer å finne en løsning på den store demensgåten. Nasjonalforeningen for folkehelsen har i det store bildet bidratt med over 160 millioner kroner til norsk demensforskning. 

– Støtten fra julekalenderen går til norske demensforskere og deres livsviktige arbeid for å lære mer om årsaker, forebygging, og behandling av alzheimer og andre demenssykdommer. Bare forskning kan stoppe demens, sier hun. 

En gledelig nyhet som har betydd mye for organisasjonen i år er at det for første gang på 20 år kom en mulig ny demensmedisin. Det er med andre ord mye som skjer på området, og det vil være spennende å følge med på utviklingen videre.

Teksten fortsetter under bildet.

Å støtte Nasjonalforeningen for folkehelsen i kampen mot demens, er en gylden mulighet til å gi forskere et sterkere fundament for å kunne forske enda mer. Kiil understreker også at det er mulig å bidra på andre måter enn ved donasjoner, som å være frivillig aktivitetsvenn, eller gjøre en lokal innsats for mennesker som er rammet av sykdommen. 

Stor internasjonal suksess

Nasjonalforeningen for folkehelsen har også en kampanje gående for sine medlemmer; muligheten til å bli “demensvenn”. Her kan du også bidra! Som demensvenn har man ingen forpliktelser, men bidrar ved å møte mennesker som har demens med forståelse, respekt og omtanke – og styrker mangelen på kunnskap som så mange pårørende dessverre erfarer. Kampanjen startet i Japan, og drives nå internasjonalt av britiske Alzheimer Society, som Nasjonalforeningen for folkehelsen har inngått et samarbeid med. På verdensbasis er det nå over 14 millioner Demensvenner i 36 ulike land. 

Støtt dem il årets Omvendte Adventskalender, og les mer på nasjonalforeningen.no

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no