fbpx

Hørselshemmedes Landsforbund

Hjelp HLF å gjøre klasserommet til en god plass å være for hørselshemmede

Visste du at så mange som én million nordmenn har hørselsutfordringer? Da er det godt at det finnes noe som heter Hørselshemmedes Landsforbund (HLF), som arbeider for å støtte alle med hørselsutfordringer – og ønsker å tilrettelegge for en så enkel hverdag som mulig. HLF er faktisk verdens største hørselsorganisasjon med 66.500 medlemmer, fordelt på 180 lokallag.

Visste du at?

I en tid som har vært utfordrende for svært mange, har pålegg om bruk av munnbind også gjort hverdagen vanskeligere for de som hører dårlig, da munnbind maskerer leppebevegelser og mimikk. Derfor produserte HLF sine helt egne gjennomsiktige munnbind under pandemien.

Viktigheten av en god skolehverdag

Kampanjeansvarlig Ellen Sagen i HLF forteller at det største juleønsket deres i år er at alle barn med nedsatt hørsel skal kunne ha en god skolehverdag. Støtten fra Omvent Advent skal derfor brukes til tilrettelegging i nærskolene slik at barn med hørselstap kan delta på lik linje med andre elever med normal hørsel. Dette er en viktig kampsak for organisasjonen i tiden fremover. 

Teksten fortsetter under bildet.

– Støtten går til vårt arbeid for å gi barn med nedsatt hørsel en god skolehverdag og en bedre fremtid. Vi jobber for at skolene skal ha kunnskap om barns hørselstap og hvordan lærerne kan bruke enkle hjelpemidler som mikrofoner og støydempende materialer i klasserommet. Mange hørselshemmede elever sliter i dagens skole, sier hun. 

Sagen forteller at du også kan som delta som frivillig for HLF, og minne hørselshemmede og andre berørte på å gå inn på HLFs nettside for rådføring til en enklere hverdag. 

Hun har også tre gode tips til deg som selv er preget av hørselstap eller kjenner noen som er det: se på den du snakker med, snakk tydelig, og snakk én om gangen. 

Sjekk ut hlf.no for mer informasjon!

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no