fbpx

Giving Tuesday

Vær med å spre giverglede og ta del i en mer generøs verden

Giving Tuesday Norge er en del av en unik organisasjonsform, der hver enkelt har ansvar for fremdrift og for å spre giverglede, forteller Charlotte Arnø Storebakken i organisasjonen. Giving Tuesday er en internasjonal dag som feirer nettopp giverglede og generøsitet.

Konseptet startet i New York i 2012 som et svar på den amerikanske Thanksgiving-feiringen, og handledagene “black friday” og “cyber monday”. Bevegelsen nådde Norge i 2017, og går ut på noe så enkelt som å gi det man selv ønsker, om det så er penger, klær, eller kanskje din helt egen hjertesak som du brenner for å starte en innsamlingsaksjon til. Poenget er å åpne opp for muligheten til å gi. 

Vil ha med hele Norge 

Giving Tuesday er svært glade for å kunne delta i årets Omvendte Adventskalender, og deres største juleønske er at så mange som mulig skal tilslutte seg bevegelsen, og bli med på planleggingen av neste års aktiviteter. Fokuser deres fremover vil være å fortsette med å spre informasjon og inspirasjon, slik at de som velger å delta i givergleden får se sitt bidrag i en større sammenheng. Storebakken forteller at de ønsker at alle i Norge skal være med og at de skal fortsette å inspirere hverandre til å utføre gode gjerninger. 

Teksten fortsetter under bildet.

Gjør en tjeneste for andre

Da pandemien traff verden, var organisasjonen svært raskt ute med å tilby hjelp til de med akutte behov. Pandemitid eller ei, vil det uansett alltid være behov for hjelp. Storebakken understreker at det også er andre ting enn å donere til organisasjonen du kan gjøre for å støtte oppunder ånden av Giving Tuesday, som å utføre en tjeneste for andre, eller gi vekk noe til noen som trenger det mer enn deg selv. Det er kun fantasien som setter grenser. 

Har du en idé eller et engasjement, eller et ønske om å være med å løfte Giving Tuesday i Norge, er du mer enn velkommen til å kontakte dem på deres kontaktskjema her: givingtuesday.no/kontakt-oss-2/ –  les ellers også mer på nettsiden deres  https://givingtuesday.no

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no