fbpx

Støtteforeningen for Kreftrammede

Gi noen et lysglimt i jula

Støtteforeningen for Kreftrammede (SfK) er en landsdekkende organisasjon som jobber for å nå ut til så mange som mulig med å skape lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken. Støtten fra årets omvendte adventskalender vil gå til å gjøre noe fint for kreftpasienter og deres familier. 

De to siste årene har vi alle fått kjenne på hvordan det er å leve i en unntakstilstand. Daglig leder i SfK, Marianne Kristiansen, sier de har merket en enorm økning i forståelsen for hvordan det er å være isolert på grunn av sykdom.

– Fokus på utenforskap, isolasjon og psykisk helse i media har økt folk sin forståelse for hvordan mange kreftpasienter har det over lang tid, forteller Kristiansen.  

Hun synes Omvendt Advent er en god idé fordi den setter fokus på mange viktige saker samtidig, og det er fint at gevinsten er å støtte gode saker i stedet for å vinne premier selv.

Et lysglimt i en vanskelig tid

Støtten fra årets omvendte adventskalender vil de bruke til å oppfylle søknader om lysglimt, slik at flere mennesker som har det vanskelig kan få et lysglimt i hverdagen. Dette kan for eksempel gjøre at de kan innvilge en etterlengtet reise for en barnefamilie som nylig har mistet pappaen sin. På den måten kan mor og barn få en reise med hotell og aktiviteter for barna for å komme seg litt bort i en svært omfattende situasjon. 

– Vi ønsker å skape gode rammer rundt julehøytiden ved at enda flere kreftpasienter og deres nærmeste får et lysglimt!

Støtteforeningen for Kreftrammede har eksistert siden 1992 og mottar ingen offentlig støtte. I årene som kommer vil de jobbe for å nå ut til enda flere mennesker, og øke fokuset på hvordan vi best mulig kan gjøre en innsats for kreftsaken. 

Hvis du ønsker å bidra med noe annet enn penger, kan du kontakte SfK direkte for å stille som frivillig, eller generelt passe på å snakke opp små organisasjoner som gjør en fantastisk innsats. Du finner kontaktinformasjon deres her: https://www.sfk.no/kontakt-oss/

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no