fbpx

Omvendt Advent 2021: Dyrebeskyttelsen Norge

Bidra til å støtte dem med et bankende hjerte for dyrs velferd

Dyr er uten stemme, uten rettigheter og uten muligheter til å forsvare seg selv. Dyrebeskyttelsen Norge arbeider for at dyr ikke skal defineres som «ting», men få grunnleggende rettigheter og anerkjennes som følende vesener – ja, akkurat som oss mennesker. Dyrebeskyttelsen Norge er den eneste landsdekkende organisasjonen som gir praktisk hjelp til dyr i nød. De siste fem årene har de hjulpet mer enn 35 000 hjemløse dyr. Et tall som gjenspeiler at dyr dessverre fortsatt blir utsatt for urett.

Ærlig talt

Hanne Svenningsen som arbeider i organisasjonen kan fortelle at de har mange dyrevelferdsplaner for årene fremover. Noen av satsingsområdene deres er obligatorisk ID-merking av familiedyr, et landsdekkende dyrepoliti, og å få en slutt på uetisk avl gjennom kampanjen “Ærlig talt”. All støtte de mottar fra Omvendt Advent vil konkret gå til å forbedre dyrenes velferd. Hun mener denne kampanjen er et flott alternativ til kjøpepresset mange opplever i forbindelse med julehøytiden.

Stortingets endringsvedtak i §25 i dyrevelferdsloven som i større grad ansvarliggjør aktører innenfor avl, er et steg i riktig retning, ifølge Svenningsen, og har betydd mye for deres organisasjon i 2021.

– Dette er en viktig milepæl i vårt arbeid med å få bukt med uetisk avl av familiedyr og viser at vårt arbeid begynner å bære frukter, sier Svenningsen. 

Dyrebeskyttelsen Norge er delt inn i 27 forskjellige lokalavdelinger, og har siden 1859 arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Det er mange måter å bidra på, annet enn kun ved donasjoner. Så lite som å kastrere og ID-merke katten din for å forhindre hjemløshet, og å spre dette budskapet videre til andre dyreeiere,  kan bidra til å styrke dyrevelferden. 

Organisasjonen er prisgitt frivillig innsats og får støtte fra mennesker som ønsker å bistå som fosterhjem. Er du opptatt av at dyr i en vanskeligstilt situasjon skal ha det bra, og ønsker å hjelpe kan du ta kontakt med din nærmeste lokalavdeling inne på www.dyrebeskyttelsen.no/lokalavdelinger.

Giving Tuesday

Sykehusklovnene

FOTO: Naaf.no